top of page
3B8A0739-2.jpg

Airco's op maat
van je woning

Moderne aircotoestellen transporteren de warmte van binnen naar buiten met een koelmiddel. Dat gebeurt via het principe van een warmtepomp. 

 

Waarom kiezen voor een (lucht/lucht-)warmtepomp?

Een warmtepomp is een zuinig en duurzaam systeem dat je woning en je leidingwater verwarmt. Maar naast verwarmen kan je een warmtepomp ook inzetten om ruimtes te koelen. Een splitsysteem bestaat uit een binnen- en een buitenunit. Dat heeft als voordeel dat je de temperatuur per ruimte kan aanpassen. Wie graag verschillende ruimtes wil verwarmen/koelen kiest voor een multisplit.

Voordelen van airco in huis

Niets is zo aangenaam als op een hete zomerdag thuiskomen in een aangename, koele ruimte. Daarbovenop kan een degelijk airconditioningsysteem de waarde van je woning ook verhogen. 

Betere luchtvochtigheid én luchtkwaliteit

​Airconditioning verkoelt de lucht niet enkel, maar verlaagt ook de luchtvochtigheid. Droge lucht voelt frisser aan waardoor je minder gaat zweten — ideaal voor wie niet van zwoele nachten houdt. Dankzij een fotokatalytische luchtfilter worden allergenen, virussen en bacteriën uit de lucht gefilterd. Zo krijg je dankzij onze toestellen niet enkel frisse, maar ook zuivere lucht. 

Fluisterstil en esthetische vormgeving​​

Een wandmodel met een strak design? Of liever een discreet toestel dat wordt ingebouwd in de muur? De toestellen van Daikin zijn vaak beschikbaar in meerdere kleuren. Bovendien regel je de temperatuur van je woning eenvoudig van op afstand: met een handige afstandsbediening of gewoon via je smartphone. Zowel de binnen- als de buitenunits van Daikin maken weinig geluid. Dat maakt de fluisterstille binnenunits perfect voor slaapkamers.

 

Energiezuinig koelen én verwarmen

EPL kiest bewust voor de energiezuinige toestellen van Daikin. Dankzij de nieuwste technologieën hebben de airco’s van Daikin een energierendement van A+++. Verder kan een airco-installatie ook interessant zijn in combinatie met zonnepanelen en/of een warmtepomp. Door te kiezen voor energie-efficiënte systemen, helpt je niet alleen de planeet een handje, maar bespaar je aan het einde van de rit ook heel wat. 

bottom of page